Drone Haberleri

Sora ile Hava Çekimlerinde Yeni Dönem: Yapay Zeka ile Drone Kullanmadan Yapılan Videolar

Chatgpt Sora Yapay Zeka Video Üretimi

Chatgpt Sora Yapay Zeka Video Üretimi

OpenAI, tarafından geliştirilen ve gerçekçi video üretebilen yeni bir yapay zeka aracı olarak piyasaya sürülen Sora kullanıma sunuldu.

Amerika Silikon Vadisinin parlayan yıldızı OpenAI, ChatGPT aracıyla dünya genelinde çok fazla kullanıcının dikkatine çekti. Şimdi ise, metin tabanlı komutlarla gerçeğe yakın (veya istenirse gerçek olmayan) videolar üretebilen “SORA” ile video oluşturma pazarına giriş yaptı. OpenAI’nin yeni ürünü olan SORA, özellikle drone pilotları için ne anlama geliyor? Bu blog yazısında, Sora’nın drone pilotları üzerindeki olası etkilerini ayrıntılı olarak bir şekilde bulabilirsiniz.

Sora Nedir?

OpenAI’nin tarafından geliştirilen Sora kullanıcıların sadece bir metin komutu ile istedikleri herhangi bir videoyu üretebilmelerini sağlayan bir yapay zeka tabanlı video oluşturucudur. Ücretsiz yapay zeka video oluşturma için bir çok kullanıcı tarafından tercih edileceğe benziyor.

ChatGPT video yapabilir mi? sorusunun cevabı aylık abonelik alarak ChatGPT-4 kullanarak ChatGPT ile video üretebilirsiniz. Maalesef ChatGPT-3.5 ile yapay zeka videosu üretemiyorsunuz.

Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde Kaliforniya Eyaletine Bağlı bir yer olan Big Sur kıyılığının insansız hava aracı ile havadan çekilmiş bir yapay zeka videosu drone çekimi ile para kazananların bir hayli ilgisini çekti.

ChatGPT SORA Yapay Zeka Drone Video

ChatGPT SORA Yapay Zeka Drone Video

Peki Yapay Zeka Tarafından Yapılan Drone videoları Drone Pilotlarını Nasıl Etkiler?

Pazar Dinamiklerinde Değişim:
Sora gibi yapay zeka araçları, özellikle stok görüntü piyasasında drone pilotlarının karşılaşacağı rekabeti artırabilir. Yapay Zeka ile yüksek kaliteli ve gerçekçi görüntüler, pahalı bir drone modeli almadan veya özel izinler gerektirmeden kolayca üretilebiliyor. Biliyorsunuz Türkiye’de SGHM izni alma bir hayli zor. Ayrıca DJI Drone modellerinin fahiş fiyata satılması insanları yapay zeka ile video oluşturmaya yönlendirebilir.

Yapay Zeka ile Drone Çekimi

Yapay Zeka ile Drone Çekimi

Teknolojik Uyum ve İnovasyon:
Aynı zamanda Drone ile çekilen bir videonun yapay zeka araçlarını kullanarak videoları geliştirmek, drone pilotlarını çektiği videolarla tercih sebebi yapabilir. Örneğin, Sora gibi yapay zeka aracıyla yepyeni bir video hazırlayarak müşterilerine daha geniş bir hizmet yelpazesi sunabilirler.

Sonuç olarak OpenAI’nin tarafından geliştirilen Sora, video üretiminde yepyeni bir dönemi müjdeliyor. Bu durum, drone pilotları için hem avantaj hem de dezavantaj sunuyor. Drone pilotları, pazarın değişen dinamiklerine uyum sağlayarak ve yaratıcılıklarını ön plana çıkararak bu yeni dönemde de yerlerini koruyabilir ve hatta artırabilirler de. Teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ve inovasyona açık olmak, bu süreçte çok kritik bit öneme sahip.

Nasıl buldunuz?

Heyecan Verici
0
Güzeldi
0
Bayıldım
0

Şunları da okumak isteyebilirsiniz

Yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir