Drone İncelemeleriGenel

DJI Osmo Mobile 2 İnceleme- Kamera Sabitleyici-Mükemmel Stabilizasyon

DJI Osmo Mobile 2 İnceleme

Bir çoğumuz telefon ile video ve fotoğraf çekerken mükemmel fotoğraflar ve videolar çektiğini düşünürken çektiklerine bakınca hüsran ile karşılaşmıştır. Titreyen ekran en büyük engeldir selfilerimizin önünde.. Motion blur’u çoğu zaman sonradan efekt olarak kullansakta istenmeden oluşan “moşın blur” ah keşke bu telefonu sabit tutacak bir şey olsaydı da şu fotoğrafları düzgün çekebilseydik dedirtir.İşte bunların önüne geçmek için sizi mükemmel bir cihaz ile tanıştırıyor olacağım… DJI Osmo Mobile 2

DJI OSMO MOBİLE 2

DJI Osmo Mobile 2 ve Iphone X

Osmo Mobile 2 çekimlerinizi düzeltmek için tasarlanmış motorlu bir gimbaldır. Dronları ile meşhur olan DJI Firmasının piyasa sürdüğü el gimbalı olan Osmo Mobile rakiplerine oranla kıyaslanamazdır.

Akıllı telefon ile çekim yapıyorsanız ve bu nu üst seviyeye taşımak istiyorsanız tek yapmanız gereken bir Osmo Mobile 2 sahibi olmanız.

DJI Osmo Mobile 2 Kutu Açılımı

DJI Osmo Mobile 2 kutu açılımı

Osmo Mobile 2 beyaz bir kutuda geliyor. Burada dikkat etmeniz gereken kutunun şeffaf bir jelatin ile kaplı olması eğer bu şeffaf jelatin yoksa satın aldığınız ürününüzün teşhir veya garantisi olmayan bir ürün olması kuvvetle muhtemel.

DJI Osmo Mobile 2 Çanta- DJI Osmo Mobile 2 Taşıma Çantası

DJI Spark modelinde olduğu gibi siyah bir köpük  ile kutu içerisinde korumaya alınmış.

DJI Osmo Mobile 2 Koruyucu Kutu

Kutu içerisinden bir adet Osmo Mobile 2 ve şarj kablosu çıkıyor. Bataryası nerde diye sorarsanız ürünümüz dahili bataryaya sahip. Şarj kablosu Osmo Mobile göre çok büyük bir yenilik. Çünkü Osma Mobile’de spesifik bir şarj hubu vardı. Osmo Mobile 2’de ise herhangi bir android telefon şarj kablosu ile şarj edebilirsiniz.

DJI Osmo Mobile 2 Tasarım

Osmo Mobile 2 tasarımda büyük yenilikler ile geldi. Osmo Mobile’de kullanılan plastik ve magnezyum karışımı tasarımı değiştirerek daha hafif bir malzeme olan güçlendirilmiş naylon kullanılmış hem daha hafif hemde daha ergonomik bir tasarıma sahip Osmo Mobile 2 üretilmiş.

Osmo Mobile 2 ağırlık olarak sadece 485 gram. tabi bu ağırlık telefon hariç, kullandığınız akıllı telefona göre ağırlık değişecektir. Uzun süreli çekimlerde bu ağırlık taşınması zor hale gelmesin diye kavrama kısımı özel tasarlanmış ve elinize bir rahatlık hissi veriyor.

DJI Osmo Mobile 2 Portatif Tasarım

Kullanımı kolay sade bir tuş takımına sahip;

Önünde yer alan tuşlar ve işlevleri;

Joystik kamera açısını ayarlamak için

Kayıt tuşu fotoğraf çekebilmek ve video kaydı yapabilmek için

Güç ve Mode tuşu gimbalı açıp kapatmaya ve modlar arasında geçiş yapmak için

Köşesinde ise kameranın zoom ayarı yapabilmek için zoom tuşu bulunuyor.

DJI Osmo Mobile 2 ve Telefon Şarjı

Kutu açılımında da belirttiğim gibi Osmo Mobile 2 dahili bataryaya sahip ve bu batarya 9600mAh LiPo… Tek bir şarj ile yaklaşık 15 saat çekim yapabilirsiniz. Ayrıca 9600mAh LiPo bataryayı akıllı telefonunuz için taşınabilir şarj cihazı olarak kullanabilirsiniz.

DJI Osmo Mobile 2 Uygulama

Osmo Mobile 2 ‘yi hem iphone hem de android cihazlar ile bluetooh eşlemesinden sonra kullanabilirsiniz. Osmo mobile 2’yi telefonun kendi kamerası ile kullanabileceğiniz gibi DJI GO uygulaması ile de kullanabilirsiniz ki bu el gimbalının tüm özelliklerini kullanabilmeniz için uygulamayı yüklemeniz gerekmektedir.

DJI Osmo Mobile 2 Uygulama

Uygulamada timelapse ve hyperlapse özelliği ile mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz hatta dronlarda olduğu gibi ürünü bir yere sabitleyerek bir objeye odaklayarak çekim yapabilirsiniz. Gimbal sürekli objeyi takip edecektir.

Ürünü bir yere sabitlemek için kesinlikle bir aparata ihtiyacınız olacak, çünkü sürekli elinizede çekim yapmak zor oluyor sanki kırıkkale piyade tüfeği taşıyor gibi 485 gramlık gimbal 15 dakikalık bir çekim sonunda yaklaşık 2 kilo taşıyormuş hissi veriyor. ayrıca timelapse bir video çekmeyi düşünüyorsunuz kesinlikle almalısınız…

Buraya bırakalım ürün sabit tutmak için Osmo Mobile 2 Base satın alabilirsiniz. 

DJI Osmo Mobile 2 ve Base

Sonuç olarak Go Pro Karma Grip 3 almış bir kullanıcı olarak Osmo Mobile 2 türünün en harikası buna Osmo Mobile bile dahil edebilir bu kıyaslamaya hem şarj kablosu sorunu hemde  performans olarak daha eski olması ve hatta fiyatının DJI Osmo Mobile 2’den çok daha yüksek olması Osmo Mobile 2’yi tercih sebebi yapıyor. Go Pro Karma Grip ile Osmo Mobile 2’yi kıyaslamıyorum bile… Go Pro Karma Grip’i 2000₺’ye alıcaksın sadece Go Pro hero 5 aksiyon kamerası ile uyumlu toplam harcayacağınız para toplam 4000₺… nerdeyse profesyonel bir dslr fotoğraf makinası fiyatına tekabül ediyor…Ama  Iphone marka bir telefon ve Osmo Mobile 2 birleşince tam bir voltran…Mükemmel you tube videoları oluşturmak çok uzak değil.

DJI Osmo Mobile 2 Base

Osmo Mobile 2 ürününün fiyat takibini yapmak istiyorsanız www.drone.net.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Nasıl buldunuz?

Heyecan Verici
0
Güzeldi
1
Bayıldım
0

Şunları da okumak isteyebilirsiniz

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir